Pancakes clasice



Ingrediente

  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 7 g praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea si bicarbonatul.

In centrul lor se face o adancitura, unde se adauga ouale, laptele si uleiul, apoi se mixeaza incet impreuna, pana se omogenizeaza.

Se incinge o tigaie speciala pentru clatite, se unge cu putin unt sau ulei, iar cu ajutorul unui polonic se toarna aluatul de clatite. Se intorc cu ajutorul unei spatule, in momentul in care apar mai multe bule pe suprafata de sus a lor.

 

Pofta buna!

*Din cantitatile de mai sus au iesit 15 bucati.

 

 

 

Parteneri

Cu FRANKE totul este mai usor!

Mai multe poze