Painici dulci cu “surpriza”



Ingrediente

  • 450 g faina superioara tip 000
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 7 g drojdie uscata
  • un ou
Crema
  • 3 linguri cu nutella
  • 2 linguri migdale macinate
  • 2 linguri caju macinat
  • 2 linguri nuci macinate

Mod de preparare

ALUAT:

Intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul, sarea, zaharul vanilat si drojdia. Apoi se adauga uleiul si se incorporeaza faina. Se framanta bine, pana se obtine un aluat elastic si usor lipicios. Se toarna putin ulei in vas, se unge si aluatul si se strange in mijlocul vasului. Se acopera cu folie alimentara si un prosop de bucatarie, si se lasa la dospit pentru aproximativ o ora.

 

Intre timp, se amesteca bine nutella cu mixul de oleaginoase.

 

Se scoate aluatul pe un blat de lucru tapetat cu putin ulei, si se imparte in 12-13 bucati(vezi poze).

Se ia apoi cate o bucata de aluat si se aplatizeaza usor, cu ajutorul mainilor, dupa care se adauga umplutura si se formeaza painica.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu oul batut ca pentu omleta, si se introduc in cuptorul preincalzit la 175 grade C. pentru 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.

 

Sunt extrem de usor de facut, ies super pufoase si delicioase. O reteta cu gust de ferrero roche.

 

Pofta buna!:)