Ingrediente
- 500 g faina
- 250 g dovleac copt la abur
- 150 ml lapte
- 1 plic de drojdie uscata
- 30 ml ulei de masline
- o lingurita curcuma
- o lingurita de malt de orez (indulcitor)
Mod de preparare
Pentru inceput, se coace dovleacul la abur, se blenduieste si se lasa la racit.
Se topeste drojdia in laptele caldut impreuna cu maltul.
Se cerne faina si se pune intr-un vas, unde se adauga ulterior laptele cu drojdia si maltul, uleiul, curcuma si dovleacul blenduit.
Se framanta pana se obtine un aluat omogen (se adauga lapte sau faina la nevoie), dupa care se lasa la dospit aproximativ 60 de minute.
Se imparte aluatul dospit in parti egale si se lega cu sfoara de bucatarie. Se mai lasa la dospit in tava, alte 30 de minute(vezi foto), dupa care se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade C., pentru 20 de minute. Dupa ce se scot din cuptor, se taie sfoara.
Timpul de coacere depinde de cuptor si de marimea painicilor!
Pofta buna!