Painici cu mozzarella



Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata
  • o lingura sare
Umplutura
  • 200 g mini mozzarella Delaco
Topping
  • 50 g unt topit
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca laptele caldut, sarea si drojdia. Se adauga apoi uleiul si se incorporeaza faina. Se framanta bine, pana se obtine un aluat elastic si usor lipicios. Se toarna putin ulei in vas, se unge si aluatul si se strange in mijlocul vasului. Se acopera cu folie alimentara si un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pentru aproximativ o ora.

Se scoate aluatul pe blatul de lucru tapetat cu putin ulei si se imparte in doua.

Se intinde bucata de aluat cu ajutorul unui sucitor, dupa care se taie in 12 patratele(vezi carusel foto). Se aseaza bucatile de mozzarella, se unesc in capete si se formeaza bilutele.

Se procedeaza la fel si cu aluatul ramas.

Se aseaza intr-o forma termorezistenta tapetata cu hartie de copt. Se ung cu amestecul facut din galbenusul de ou si lapte si se introduc in cuptorul preincalzit la 175 grade C. pentru 15 minute sau pana se rumenesc frumos.

Se scot din cuptor, se ung cu amestecul de unt si patrunjel verde si se introduc din nou la cuptor pentru alte 5 minute, sau pana trec testul cu scobitoarea.

Sunt extrem de usor de facut, ies super pufoase si delicioase.

Pofta buna!