Paine fara framantare



Ingrediente

  • 500 g faina
  • 370 ml apa
  • o lingura de sare
  • o lingurita de zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • o lingura faina de malai

Mod de preparare

Este foarte important de stiut ca nu trebuie nici macar sa atingeti aluatul, sau sa va obositi cu framantatul… aceasta paine “se face singura”.

Se pregateste un vas, in care se pune drojdia cu sarea, zaharul si apa calduta, si se amesteca cu ajutorul unei spatule de bucatarie pana se omogenizeaza.

Se adauga apoi faina si se amesteca in continuare pana se incorporeaza. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.

Aluatul este unul hidratat, deci mai moale, ca sa il puneti in tava va veti folosi tot de spatula.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se presara putina faina de malai. Se goleste aluatul in mijlocul tavii, se da forma dorita, cu ajutorul spatulei, se presara putina faina de grau deasupra, se cresteaza putin si se coace 30 de minute, in cuptorul preincalzit  la 230 grade C.

Dupa ce o scoateti din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pentru o ora, dupa care se feliaza si se serveste cu muuulta pofta!

 

Pofta buna!

 

Noi am servit-o cu o crema tartinabila de naut.

Am pregatit-o dupa reteta de ciabatta de pe blog!

Mai multe poze