Ostropel de pui cu mamaliguta



Ingrediente

  • OSTROPEL:
  • o ceapa rosie mare
  • 1/2 ardei rosu
  • o tija de telina 
  • o radacina mai mica de pastarnac
  • o radacina mai mica de patrunjel
  • 1 morcov
  • putin ulei de masline
  • 500 g pui de casa
  • 150 ml suc de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • putina faina
  • sare si piper
  • apa cat este nevoie
  • MAMALIGUTA:
  • 250 g faina de malai
  • 1 litru de apa
  • sare
  • DECOR:
  • 2 felii de cascaval
  • 2 bucatele de morcov(pe care le-am decupat in forma de flacara)
  • 2 scobitori

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca legumele marunt, cu robotul de bucatarie. Apoi, se pun in tigaie cu putin ulei de masline si putina apa. Se lasa la inabusit aproximativ 15 minute.

Intre timp se portioneaza puiul, se dezoseaza si se da prin faina. Se pune apoi in tigaie, peste legume, se condimenteaza  si se completeaza cu apa, cat sa acopere. Se pune capacul si se lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute, amestecand periodic.

Apoi, se adauga sucul de rosii si se mai lasa la foc aproximativ 20 de minute, pana carnea este fiarta bine.

Se face mamaliguta, se aseaza in pahare de plastic ca sa se raceasca si sa prinda forma paharului. Dupa ce se scoate mamaliga din pahar, se pune cascavalul deasupra si se incalzeste putin, ca sa se topeasca si sa obtinem efectul de lumanare. Se pune si ”flacara”, care se fixeaza cu ajutorul scobitorilor.

Se servesc impreuna!

 

Pofta  buna!

Mai multe poze