Orez cu lapte



Ingrediente

  • 1/2 cana de orez
  • 1 cana lapte bio
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 linguri zahar de trestie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se spala bine orezul si se pune la fiert in 2 cani de apa, impreuna cu pastaia de vanilie. Se lasa la foc mic si se fierbe “al dente”.

Intre timp, se pune la fiert laptele.

Dupa ce orezul este gatit, se scurge foarte bine de apa si pune in lapte. Se adauga zaharul din trestie, zaharul vanilat si scortisoara si se mai lasa la fiert aproximativ 10 minute, la foc mic, amestecand periodic.

Se aseaza in cupe/boluri, se decoreaza cu fructe proaspete si se serveste cu pofta!

Eu am folosit capsuni, zmeura si rodie!

Ingredientele sunt pentru trei portii.

 

Pofta buna!

Mai multe poze