Orecchiette cu prosciutto si sos de branza



Ingrediente

  • 400 g paste
  • 70 g unt KOLIBA
  • 100 g prosciutto crudo
  • 100 g jambon afumat
  • 150 g smantana
  • 350 g branza de burduf
  • sare si piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune la topit untul impreuna cu prosciutto si jambonul taiate subtiri. Se gatesc 3-4 minute impreuna, dupa care se adauga branza si smantana. Se amesteca usor, la foc mic, pana branza se topeste si obtineti un sos(vezi foto).

Intre timp, se fierb pastele, conform timpului dat de producator, si se scurg bine.

Se adauga peste sosul de branza si se amesteca usor impreuna, pentru 2-3 minute, la foc mic.

Se servesc cu multa pofta! Un preparat rapid, usor de facut si tare gustos!

 

Pofta buna!

 

Fabrica Koliba datează din 1993, când zilnic se prelucrau trei mii de litri de lapte, din care în mare parte se produceau manual unt, lapte, brânză dulce și cașcaval afumat. În prezent, Koliba este producător modern de lactate, cu o gamă diversificată de sortimente din lapte, din regiunile muntoase ale Slovaciei. Cele mai căutate produse sunt Pohoda (brânză topită), Hrinovska tehla (Koliba Calup), cașcaval semitare maturat afumat și neafumat, untul tradițional și crema de unt cu conținut parțial de grăsime vegetală Maslova chut (Gustul untului Koliba). Cu ele se pot prepara autenticele găluște slovace, dar și alte specialităţi culinare tradiţionale: piroştele cu brânză, găluştele de mălai prăjite în ulei, cu brânză şi slănină, checuri gătite la aburi umplute cu gem.
Ii gasiti in Auchan, Carrefour (dar numai in fostele magazine Billa), Selgros si Metro!