“Oala” din paine cu miel si cartofi



Ingrediente

  • OALA DIN PAINE:
  • 130 ml apa
  • 20 ml ulei de masline
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • UMPLUTURA:
  • 800 g pulpa de miel
  • 1 catel de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 cub "knorr"(facut in casa)
  • 100 ml vin alb
  • 500 g cartofi
  • 1 crenuguta de rozmarin

Mod de preparare

“OALA” DE PAINE:

Se framanta aluatul adaugand pe rand, intr-un bol, faina cernuta, apa, uleiul, drojdia si sarea.

Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma de copt rotunda. Se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la 180 grade C.

UMPLUTURA:

Se pregateste o cratita.

Se toaca usturoiul si se amesteca cu uleiul de masline, se adauga carnea de miel taiata cubulete, cubul de “knorr” si vinul. Se lasa la fiert 30 de minute, cu capac.

Intre timp se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Se gatesc la aburi pentru 30 de minute.

Se scoate aluatul din cuptor, se adauga cartofii si carnea(cu tot cu sucul in care a fiert), se pune rozmarinul si se introduce din nou la cuptor pentru alte 20 de minute, la 180 de grade C.

Pofta buna!

ACEST PREPARAT ESTE DESTINAT CELOR MARI!

Multumim Roxana(https://www.facebook.com/roxanaandreea.chirica) pentru minunata reteta!

Mai multe poze