Muschi de porc la cuptor cu spanac scazut



Ingrediente

  • MUSCHI DE PORC:
  • 1 bucata muschiulet de porc
  • 4 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de fistic(puteti folosi si alt ulei)
  • o lingurita rozmarin uscat
  • o lingurita patrunjel uscat
  • o lingurita condimente uscate pentru carne de porc
  • sare si piper
  • SPANAC SCAZUT:
  • 600 g spanac congelat
  • 200 g smantana
  • 1/2 canita lapte
  • o ceapa mica alba
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de faina
  • sare si piper
  • o lingura de unt

Mod de preparare

MUSCHIULET DE PORC:

Se spala bine muschiuletul si se cresteaza din loc in loc.
Se condimenteaza bine si se aseaza intr-un vas termorezistent, tapetat cu hartie de copt.
Se stropeste cu uleiul de fistic, se aseaza cateii de usturoi si se impacheteaza in hartia de copt.
Se da la frigider cateva ore(eu l-am lasat peste noapte).

Se scoate de la frigider, se adauga un pahar de apa in vas si se da la cuptor pentru aproximativ 60 de minute, la 150 grade C.

In functie de cuptor si de grosimea muschiuletului, trebuie sa verificati carnea, sa ramana frageda iar crusta sa se formeza chiar daca muschiuletul ramane impachetat in hartia de copt.

 

SPANAC SCAZUT:

 

Se curata usturoiul si ceapa, se toaca marunt si se pun la gatit impreuna cu untul.

Se adauga doua cani de apa, apoi spanacul, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute. Pe parcurs se poate completa cu apa daca este necesar.

Intre timp se pune faina intr-un bol si se amesteca bine cu laptele. Apoi se adauga treptat smantana si se amesteca in continuare pana compozitia devine omogena.

Compozitia obtinuta se toarna incet peste spanac, amestecand continuu. Se lasa sa fiarba impreuna aproximativ 5 minute, pana se ingroasa putin.

 

Se servesc impreuna!

Pofta buna!

Mai multe poze