Ingrediente
- 220 g faina
- 150 g zahar
- 1/2 plic de cacao (aprox 30 g)
- 60 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- un ou
- 180 ml lapte
- 1 ciocolata neagra (Milka am folosit eu)
- o lingurita esenta de rom
Mod de preparare
Se pregatesc doua boluri.
Intr-un bol se amesteca faina, cacaoa, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea, iar in celalalt bol, oul, laptele, uleiul si esenta de rom.
Se toarna compozitia lichida peste cea uscata, si se amesteca foarte usor pana se omogenizeaza.
Se toarna compozitia in forme(eu am folosit de silicon) si se adauga bucatile de ciocolata.
Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 30-35 de minute(sau pana trece testul cu scobitoarea).
Le-am servit cu inghetata de vanilie si nutella.
Pentru plaiting am folosit mure, zmeura, strugurei, afine, fulgi de cocos si floricele comestibile.
Acest preparat este dedicat adultilor, avand o cantitate mare de ingrediente nepermise celor mici!
Pofta buna!