Mini baghete



Ingrediente

  • 700 g faina
  • 600 ml apa
  • 1 g de drojdie uscata(un varf de lingurita)
  • sare(dupa gust)

Mod de preparare

Se amesteca apa cu faina cernuta, drojdia si sarea, cu ajutorul unei spatule(nu e nevoie sa va murdariti deloc pe maini). Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru minim 24h(cu cat il lasati mai mult la frigider, cu atat este mai bine, deoarece fiecare zi in plus de dospire este foarte importanta).

Se tapeteaza blatul de lucru cu faina si se infaineaza bine si mainile, dupa care se ia cate putin din aluat si se formeaza baghetele. Se pudreaza cu faina, se cresteaza din loc in loc, dupa care se aseaza intr-o tava speciala, sau una normala, tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru 10 minute la 240 grade C., dupa care urmatoarele 10 minute cu ventilatia pornita. Timpul de coacere difera in functie de marimea baghetelor si de cuptor.

Aluatul poate fi lasat la frigider pana la 7 zile(eu l-am lasat 48 h). Astfel puteti avea paine proaspata zilnic.

 

Pofta buna!:)

Mai multe poze