Melcisori cu spanac



Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 ml lapte (optional apa)
  • 50 g parmezan (optional)
  • 200 g spanac oparit
  • 1 pliculet de drojdie uscata 
  • 80 ml de ulei
  • sare(optional)

Mod de preparare

Se topeste drojdia in laptele caldut.

Faina se cerne, se adauga uleiul si parmezanul, dupa care se amesteca bine.

Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale.

Intr-una se adauga spanacul scurs bine si jumatate din laptele cu drojdia, mai apoi se framanta, pana se obtine un aluat omogen, care nu se lipeste de maini(la nevoie se mai adauga faina).

In celalalt aluat, se adauga doart laptele ramas si se framanta, pana se obtine un aluat omogen care nu se lipeste de maini(la nevoie se mai adauga faina).

Se cresteaza aluatul, si se pune la dospit, in vase acoperite, pana isi dubleaza volumul.

Se pregateste blatul de lucru, se pune faina si se intind bine aluaturile, pana se obtin doua foi subtiri. Aluatul cu spanac se pune peste aluatul simplu, se unge cu putin apa si se ruleaza. Ruloul obtinut, se taie in bucati de aproximativ 2 cm, care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, pastrand putina distanta(vezi poze).

Se mai lasa la dospit in tava, aproximativ 30 de minute, dupa care se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade C., pentru aproximativ 20 de minute.

Pofta buna!

Mai multe poze