Melcisori cu lapte copti la abur



Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 linguri indulcitor (zahar optional)
  • 2 linguri de carob

Mod de preparare

 

Se topeste drojdia in laptele caldut, se cerne faina si se pun intr-un vas. Se adauga indulcitorul si untul si se framanta.

Se imparte aluatul in doua parti.

Intr-o parte se pune carobul si se framanta pana se obtine un aluat omogen.

In cealalta parte de aluat se mai completeaza cu faina alba si se framanta pana se obtine un aluat omogen.

Se pun in boluri separate, si se lasa la dospit pentru 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

 

Se intinde apoi aluatul alb cu sucitorul, se unge cu putina apa, se intinde si aluatul cu carob si se pune peste cel alb. Se unge cu putina apa si cel cu carob si se ruleaza.

Se taie fasii groase, de aproximativ 2-3 cm si se aseaza pe bucati de hartie de copt si se mai lasat la dospit 20 de minute.

Se aseaza apoi intr-o oala de copt la aburi, cu tot cu hartia de copt(vezi poze) si se lasa aproximativ 20-25 de minute. Se repeta operatiunea, pana se gatesc toti melciorii.

 

Ies absolut deliciosi si super pufosi!

 

Pofta buna!

Mai multe poze