Mancarica de mazare cu smantana



Ingrediente

  • 500 g mazare (eu am folosit congelata)
  • o ceapa mare alba
  • 1/2 ardei kapia
  • un morcov
  • 2 fire patrunjel verde
  • 5 linguri de smantana
  • 1 pahar de lapte
  • o lingura de unt
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper (optional si dupa gust)

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele. Se toaca marunt ceapa, ardeiul si patrunjelul, iar morcovul se da prin razatoarea mare. Se pun la inabusit intr-o cratita, impreuna cu untul topit.                                                                                             

Se adauga mazarea si se pune apa cat sa acopere. Se lasa sa fiarba impreuna, pana se gateste mazarea. Pe parcurs, se mai poate completa cu apa.

La sfarsit se amesteca smantana impreuna cu faina, laptele si putin sos fierbinte de pe mazare, pana se omogenizeaza. Compozitia obtinuta, se toarna incet peste mazare, amestecand continuu.

Se mai lasa la fiert, la foc mic pana se ingrosa putin. 

 

Ingredientele sunt pentru 4 portii.

Pofta mare!

Mai multe poze