Mancare de masline cu limba de vita



Ingrediente

  • 500 g limba de vita sau porc
  • 4-5 fire de praz
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri de ulei
  • 200 g masline
  • rosii cherry(conservate)
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lamaie
  • 4 frunze de patrunjel verde
  • sare si piper

Mod de preparare

 

Limba se fierbe in oala sub presiune, pana este gatita si se curata.

Intr-o cratita incapatoare punem uleiul si ceapa tocata si lasam pana devine usor transparenta. Adaugam prazul tocat rondele, completam cu zeama in care a fiert limba si lasam la foc pentru 30 de minute.

Punem apoi rosiile, sarea, piperul si frunza de dafin si mai lasam la fiert 20-30 de minute dupa care adaugam maslinele(eu am folosit masline cu samburi si desarate) si limba, Lasam sa mai fiarba 10 minute la foc mic, dupa care adaugam lamaia taiata felii si patrunjelul verde.

Pofta buna!

 

ACESTE PREPARAT ESTE DESTINAT CELOR MARI!

Multumim, Andrada pentru reteta! https://www.facebook.com/chitulescu.andrada

Mai multe poze