Lebede “indragostite”



Ingrediente

  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 125 g unt
  • 150 g faina de grau
  • 4 oua
  • 1 varf de sare
  • 1 lingurita de scortisoara
Crema
  • 250 smantana pt frisca
  • o lingura de zahar

Mod de preparare

 

Se pun laptele, apa, untul, scortisoara si sarea la foc. Dupa ce se topeste untul si incepe sa fiarba, se lasa cateva secunde apoi se opreste focul.

Se incorporeaza faina cernuta, cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi se pune iar pe foc si se mai lasa putin, pana se formeaza o pelicula pe fundul cratitei. Se stinge focul si se lasa 15 minute la racit.

Dupa aceea, se adauga ouale, pe rand,unul cate unul(doar dupa ce s-au incorporat bine, se adauga urmatorul ou).

Se pune compozitia intr-un saculet de patiserie si se formeaza corpul lebedelor(vezi foto). Apoi, se schimba varful saculetului si se formeaza partea superioara(vezi foto).

Corpul se coace la 220grade C. pentru 5 minute, apoi se scade temperatura la 180 grade C. si se mai coc  inca 20 de minute.

Partea superiora se coace la 180 grade C. aproximativ 8-10 minute(timpul de coacere variaza in functie de marimea eclerelor si a cuptorului, cand sunt bine rumenite deasupra, sunt gata).

Dupa ce se scot din cuptor, se lasa la racit, apoi se taie in jumatate pe orizontala, iar partea superioara se taie inca o data in jumatate, pe verticala, pentru a obtine aripile(vezi foto).

Crema:

Se mixeaza smantana pentru frisca.

Dupa ce s-a intarit putin, se adauga lingura de zahar, mixand continuu pana devine omogena. Cu ajutorul unui saculet de patiserie, se umple “lebedele”, apoi se aseaza aripile si capul.

 

Un desert extrem de gustos si deosebit!