Lapte de pasare



Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 6 linguri de zahar

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert intr-un vas cu diametrul mai mare.

Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri de zahar pana se omogenizeaza. Se pun apoi 3-4 linguri de lapte cald si zaharul vanilat, se toarna treptat peste lapte si se lasa la fiert, la foc mic aproximativ 15 minute.

Intre timp se bat albusurile spuma cu restul de zahar ramas. Cu ajutorul unei linguri, se formeaza “galustele” si se pun peste lapte, se mai lasa la fiert aproximativ 5 minute. Se intorc incet de pe o parte pe cealalta.

 

Pofta buna!

 

RETETA ESTE DEDICATA CELOR MARI!

Pentru cea mica, am respectat reteta dar am folosit lapte bio, zahar din trestie si in locul galustelor am pus fulgi de ovaz.

Am incercat sa fierb mai mult galustele, pentru a fi suficient de gatite pentru ea, insa s-au lasat foarte tare si atunci am ales varianta fulgilor. 

Mai multe poze