Humus cu tahini



Ingrediente

  • 500 g naut
  • 8 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 linguri ulei
  • sare (dupa gust)
  • TAHINI:
  • 10 linguri seminte de susan
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare

Mod de preparare

Nautul se lasa la hidratat peste noapte (se pune de cel putin trei ori apa fata de cantitatea de naut).

Se arunca apa in care a stat la hidratat si se pune la fiert in apa rece (se pastreaza cantitate de apa). Se lasa la fiert aproximativ 90-120 de minute.

Intre timp se pregateste pasta de susan.

Se pune la incins o tigaie, se adauga semintele de susan si se lasa la foc mic, amestecand continuu pana acestea devin usor lucioase (aproximativ 3 minute).

Se lasa la racit semintele de susan dupa care se blenduiesc impreuna cu uleiul si sarea.

Dupa ce nautul este fiert, se scurge de apa. Se pastreaza apoximativ 150 ml din apa in care a fiert si se blenduieste cu usturoiul si sarea.

Se blenduieste apoi nautul, adaugand treptat apa cu usturoi, uleiul si zeama de lamaie. Se adauga si pasta de susan si aveti gata humusul!

Se serveste pe paine in combinatie cu ulei de masline si boia, legume proaspete, chilli sau alte mirodenii.

 

Pofta buna!

Mai multe poze