Ingrediente
- 800 g carne de vitel
- un kg cartofi
- 4 cepe albe
- un ardei galben
- un ardei rosu
- 2 morcovi
- 1/2 radacina patrunjel
- 4-5 rosii cherry
- 2-3 fire usturoi verde
- 3-4 frunze de dafin
- 4 linguri pasta de ardei
- 200 ml suc de rosii
- o lingura de faina
- 5-6 linguri de ulei
- sare
- piper
- 3 linguri boia dulce
- patrunjel verde
Mod de preparare
Se spala bine carnea si se taie in bucati potrivite, dupa care se pune impreuna cu 3-4 linguri de ulei intr-o cratita. Carnea se rumeneste cateva minute in uleiul incins, amestecand periodic.
Intre timp se curata si se spala legumele. Ceapa, usturoiul, rosiile si ardeii se toaca, morcovii si radacina de patrunjel se dau pe razatoare.
Peste carne, se adauga legumele(mai putin cartofii ), frunzele de dafin, pasta de ardei si se completeaza cu apa cat sa acopere. Se condimenteaza dupa gust si se lasa gulasul sa fiarba.
In acest timp se curata cartofii, se taie cubulete, iar cand apa a scazut si carnea este aproape fiarta, se pun si cartofii. Se mai lasa la foc pana cand sunt fierti.
La final, intr-o tigaie se pun 2 lnguri de ulei, boia si lingura de faina. Se lasa la calit putin, apoi se “stinge” cu sucul de rosii. Peste se adauga doua polonice zeama de pe gulas, se amesteca bine pana se omogenizeaza iar apoi compozitia obtinuta se toarna peste carne si legume. Se mai lasa 2-3 minute, se adauga patrunjelul verde tocat si se opreste focul.
Se serveste cu multa pofta!