Gulas cu carne de miel



Ingrediente

  • 1 kg carne de miel
  • 800 g cartofi
  • 4-5 cepe albe
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras galben
  • 200 g rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • o legatura patrunjel verde
  • 2 lingurite boia dulce
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita chimen
  • 2-3 frunze de dafin
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Se spala bine carnea de miel si se taie apoi in bucati potrivite.

Se curata si se spala legumele. Ceapa, usturoiul, rosiile si ardeii se toaca in bucati de marime medie.

Carnea de miel se rumeneste cateva minute in uleiul incins. Peste carne, se adauga ceapa, usturoiul și ardeii si se lasa cateva minute sa se inmoaie, amestecand periodic. Se adauga apoi boiaua, chimenul, rosiile, frunzele de dafin, completand cu apa cat sa acopere carnea. Se condimenteaza dupa gust si se lasa gulasul sa fiarba.

In acest timp se curata cartofii, se taie cubulete, iar cand apa a scazut si carnea este aproape fiarta, se pun si cartofii. Se mai lasa la foc pana cand fierb, dupa care se adauga si patrunjelul tocat fin.

Un preparat ideal pentru masa de Paste, simplu si gustos.

Pofta buna!

Parteneri

Sugestie:

Puteti pregati gulasul in oala cu invelis stone efect, de la Dajar Magazin.

Mai multe poze