Gogosi umplute



Ingrediente

  • 550 g faina
  • 350ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • un pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • --------------
  • 50-100 g faina pentru manevrarea aluatului
  • 500 ml ulei
  • zahar pudra
Aluat

Mod de preparare

Se amesteca laptele usor caldut cu drojdia, zaharul, sarea si zaharul vanilat, dupa care se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si o parte din faina. Se mixeaza bine impreuna, dupa care se adauga faina ramasa si se incepe framantarea aluatului, pana se obtine un aluat elastic si usor lipicios.

Se aduna tot aluatul impreuna, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.

Cele 100 g de faina ramase, se folosesc pentru manevrarea aluatului pe blatul de lucru.

Se tapeteaza suprafata cu faina, se intinde aluatul(de un centimetru aproximativ), si se decupeaza cu o forma speciala pentru gogosi sau un pahar.

Se pune uleiul la incins, intr-o cratita mai mare. Se pun gogosile si se lasa la prajit pana se rumenesc frumos si cresc, dupa care se intorc si pe partea cealalta. Se scot pe servetele de unica folosinta, dupa care se dau prin zahar pudra.
Se face o gaura in partea de sus, iar cu ajutorul unui pos se umple fiecare gogoasa.

Eu le-am umplut cu budinca de vanilie si dulceata de zmeura si budinca de ciocolata cu dulceata de zmeura.
Retetele pentru budinca de vanilie si budinca de ciocolata le gasiti pe blog.

Pofta buna!

Mai multe poze