Gogosi pufoase



Ingrediente

  • 550 g faina
  • 350 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • __________________________________________
  • 50-100 g faina pentru manevrarea aluatului
  • 500 ml ulei pentru prajirea gogosilor
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca laptele usor caldut cu drojdia, zaharul, sarea si zaharul vanilat, dupa care se adauga galbenusurile si o parte din faina. Se mixeaza bine impreuna, dupa care se adauga faina ramasa si se incepe framantarea aluatului, pana se obtine un aluat elastic si usor lipicios.

Se aduna tot aluatul impreuna, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.

Cele 100 g de faina ramase, se folosesc pentru manevrarea aluatului pe blatul de lucru.

Se tapeteaza suprafata cu faina, se intinde aluatul, de grosimea unui deget aproximativ, si se decupeaza cu ce forma doriti(eu am folosit forma de biscuiti si pahar mai mic).

Se pune uleiul la incins, intr-o cratita mai mare. Se pun gogosile si se lasa la prajit pana se rumenesc frumos si cresc, dupa care se intorc si pe partea cealalta. Se scot pe servetele de unica folosinta, dupa care se dau prin zahar pudra si se servesc cu multa pofta!

 

Sunt foarte pufoase si gustoase. Pot fi servite ca atare sau umplute, dupa preferinte.

 

Pofta buna!

Parteneri

FRANKE ne salveaza de mirosul uleiului incins!