Fursecuri cu carob



Ingrediente

  • 100 g unt(la temperatura camerei)
  • 150 g faina de grau
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri zahar din trestie (optional/dupa gust)
  • 2 lingurite de carob(pudra de roscove)

Mod de preparare

Se mixeaza untul cu zaharul aproximativ 5 minute, pana se obtine o consistenta spumoasa. Se adauga galbenusul si extractul de vanilie si se mixeaza bine impreuna. Se incorporeaza apoi faina, mixand in continuare.

Compozitia obtinuta se imparte in jumatate, iar o parte se mixeaza cu pudra de roscove,

Aluatul se modeleaza impreuna, se da forma unui “salam de biscuiti”, se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pentru 60 de minute.

Se scoate din folia alimentara si se feliaza subtire. Fiecare feliuta de aluat se aplatizeaza usor si se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt.

Se introduc la cuptor pentr 12-14 minute, la 175 de grade C. sau pana se rumenesc frumos.

 

Din aceste ingrediente au iesit 30 de fursecuri.

 

Pofta buna!

 

Mai multe poze