Focaccia



Ingrediente

  • 500 g faina
  • 400 ml apa
  • 1 g drojdie uscata(3 g drojdie proaspata)
  • 10 g sare
Decor
  • ulei de masline
  • sare grunjoasa
  • rozmarin

Mod de preparare

Se cerne faina si se amesteca cu sarea, iar drojdia se dizolva in 3-4 linguri de apa din cantitatea totala.

Se pune faina intr-un vas si se formeaza o adancitura in mijloc. Se toarna apa si drojdia, si se amesteca cu o spatula pana se omogenizeaza. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit, la temperatura camerei, intre 18 si 22 de ore. Dupa acest timp, se toarna aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, si se impatura, aducand marginile spre mijloc, cu ajutorul unei raclete. Se repeta operatiunea de 2-3 ori.

Se tapetea tava cuptorului cu putin ulei de masline si se pune aluatul.

Se unge cu putin ulei de masline, dupa care se acopera tava cu folie si se mai lasa la dospit 2 ore, tot la temperatura camerei.

Se indeparteaza folia si se formeaza focaccia. Cu ajutorul degetelor se intinde aluatul pe toata suprafata tavii, apoi se presara putina sare grunjoasa, rozmarin si din nou ulei de masline.

Se mai lasa 20-30 de minute la dospit, dupa care se coace in cuptorul incalzit la 250°, static pentru aprox 15-20 de minute.

 

Pofta buna!

Mai multe poze