Focaccia pufoasa



Ingrediente

  • 400 g faina superioara
  • 240-250 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata(sau 21 g drojdie proaspata)
  • sare(dupa gust)
  • 10 linguri ulei de masline
  • o lingurita rozmarin uscat
  • busuioc proaspat
  • ardei rosu
  • mix de salata
  • 150 g cascaval

Mod de preparare

Se amesteca apa calda cu drojdia si sarea, dupa care se adauga o parte din faina. Se mixeaza bine impreuna, apoi se adauga faina ramasa si rozmarinul si se incepe framantarea aluatului. Treptat, se adauga 4-5 linguri de ulei de masline si se framanta in continuare aproximativ 5 minute, pana se obtine un aluat elastic. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit pentru o ora.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Se imparte coca in doua si se aseaza in tava. Se intinde cu degetele, astfel incat sa obtineti grosimea de 1,5-2 cm, iar din loc in loc se fac gauri cat mai adanci, tot cu ajutorul degetelor.

Se stropeste cu uleiul de masline ramas, de adauga fasiile de ardei, busuiocul proaspat, mixul de salata si bucatile de cascaval(vezi poze) si se da la cuptorul preincalzit la 220 grade C. pentru aproximativ 15 minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.

Este foarte pufoasa si gustoasa! O puteti servi ca atare sau langa aperitivele preferate.

Ca si topping, puteti alege si rosiile cherry, maslinele, usturoiul etc.

 

Pofta buna!

Mai multe poze