Ingrediente
- 5 bucati file de cod
- 4 oua
- faian de grau
- patrunjel verde
- faina de malai
- sare si piper
- ulei
Garnitura
- dovlecel
- broccoli
- sare si piper
- unt
Sos
- usturoi
- 1 lingura de ulei
- smantana
- sare
Mod de preparare
Se spala bine pestele, se tamponeaza cu servet de bucatarie si se feliaza.
Intr-o farfurie se bat ouale impreuna cu patrunjelul verde, sarea si piperul, intr-o alta farfurie se pune faina de grau si in alta farfurie faina de malai.
Se trec feliile de peste prin ou, apoi prin faina de grau si din nou prin ou, dupa care se aseaza intr-o tigaie cu uleiul deja incins.
Se repeta aceasta procedura cu toate feliile de peste. O parte din ele, le-am trecut si prin faina de malai.
Se lasa la foc potrivit, se intorc de pe o parte pe alta pana se rumenesc frumos.
Poate fi gatit si la cuptor! Reteta aici.
Garnitura:
Se spala bine dovlecelul, se curata coaja (optional) si se feliaza.
Se trec feliile de dovleac prin ou, apoi prin faina de grau si din nou prin ou, ca si in cazul fileului de peste, dupa care se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins deja.
Poate fi gatit si la cuptor! Reteta aici.
Broccoli se spala bine, se rupe buchetele mici, se condimenteaza dupa gust si se trage la tigaie, in putin unt.
Sos:
Se curata usturoiul, se piseaza, dupa care se amesteca bine cu sarea si uleiul. Se adauga apoi smantana, in functie de concentratia dorita.
O idee de pranz cu multe elemente delicioase!
Pofta mare!