Ficatei de pui cu legume la cuptor



Ingrediente

  • 9 bucati ficat de pui
  • 2 cepe albe
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 6-8 frunze de busuioc verde
  • 4 fire de patrunjel verde
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata si se spala ficateii si legumele.

Se feliaza ceapa si usturoiul iar patrunjelul si busuiocul se toaca maunt.

Se pregateste un vas termorezistent, se pune uleiul de masline, se aseaza ficateii si legumele (vezi poze) si se adauga apa cat sa acopere. Se condimenteaz, se acopera cu capac si se introduc la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, la 175 de grade.

Dupa acest interval de timp, se scoate vasul din cuptor pentru a inlatura capacul.

Se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se rumenesc frumos ficateii si se gatesc.

 

Se poate servi cu piure de cartofi sau mamaliguta.

 

Ingredientele sunt pentru 3 portii.

 

Pofta mare!

Mai multe poze