Fasole scazuta cu afumatura si carnaciori

Acest preparat este cat se poate de traditional, iar pentru mine are gust de copilarie… bunica ne pregatea aceasta mancarica de fasole si era cea mai buna din lumeeeee! Este un preparat simplu si rapid, care sper sa va placa!:)
Se curata si se spala legumele. Morcovii si radacina de patrunjel se dau pe razatoare, restul legumelor se toaca, iar kaizerul si carnaciorii se feliaza. Fasolea se pastreaza ca atare(eu am folosit la borcan, dar puteti folosi si proaspata sau congelata).
Se pun la inabusit impreuna cu uleiul, pentru aproximativ 3-4 minute, dupa care se adauga fasolea si apa cat sa acopere. Se condimenteaza dupa gust si se lasa la foc mic pentru 20 de minute(in functie de fasolea pe care o folositi, e posibil sa fie nevoie de mai mult timp de fierbere).
Intr-un bol, se amesteca foarte bine faina cu laptele pana se omogenizeaza, astfel incat sa nu ramana cocoloase, dupa care se adauga smantana si 3-4 linguri de sos de pe mancarica de fasole. Se amesteca bine si se toarna treptat peste legume si carne, amestecand continuu pana se ingroasa(in functie de consistenta dorita, puteti folosi mai multa/mai putina faina pentru sos).
Se adauga patrunjelul verde si se serveste cu muuuulta pofta!
Pofta buna!:)