Dovlecel in crusta “magica”



Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 5 catei de usturoi
  • 4-5 frunze patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • sare si piper

Mod de preparare

Se spala, se curata dovleceii si se feliaza.

Se pregateste un amestec “nisipos” din pesmet, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, ulei, sare si piper. Astfel se obtine crusta “magica”!

Ouale se bat separat, cu putina sare.

Se trec bucatile de dovlecel prin ou, ulterior prin amestecul “magic”(vezi poze).

Se aseaza apoi intr-o tava, tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 25-30 de minute, la 180 grade C. In functie de cuptor, timpul de coacere poate fi diferit, dar se pot verifica pe parcursul coacerii, invelisul trebuie sa fie usor crocant.

 

Se servesc ca atare sau alaturi de garnitura preferata. Noi i-am servit alaturi de un piure de legume.

 

Pofta buna!

 

Mai multe poze