Creveti Saganaki



Ingrediente

  • 500 g creveti
  • o ceapa alba
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3-4 linguri pasta tomate Sultan 24%
  • 200 g branza feta
  • o legatura patrunjel verde
  • sare&piper
  • o cana de apa

Mod de preparare

Creveti Saganaki, este o reteta greceasca de care am auzit pentru prima data la o emisiune culinara. Aveam in plan reteta de foarte mult timp, nu stiu cum de nu am am pregatit-o pana acum… Dar cum niciodata nu e prea tarziu, aveam creveti, patrunjel proaspat, sos de tomate super bun de la Sultan si branza feta, care e printre favoritele mele, m-am apucat de treaba si a iesit bunatate de preparat.

Va las si voua reteta, super rapida si usoara, asa cum v-am obisnuit.

Se curata, se spala si se toaca legumele. Se pregateste o tigaie antiaderenta, care poate fi folosita si in cuptor, in care se pun legumele impreuna cu uleiul de masline. Se calesc 2-3 minute, amestecand periodic, dupa care se adauga pasta de tomate Sultan, condimentele si cana cu apa. Se amesteca impreuna si se lasa la foc mic pentru aproximativ 5 minute.

Intre timp se pregatesc crevetii.  Intr-o alta tigaie, se pune putin ulei de masline si crevetii pe care ii sotati timp de 2-3 minute pe ambele parti.

Se adauga crevetii peste sosul de rosii, se presara branza feta si se dau la cuptor pentru 10-12 minute la 175 grade C. (cuptor preincalzit).

Serviti cu patrunjel verde!

Pofta buna!

Parteneri

Cei care ma urmariti de la inceput, stiti deja ca imi place sa folosesc cat mai mult ingrediente ”homemade”, din surse sigure sau cu ”eticheta curata”, si niciodata nu recomand produse in care nu cred, nu le folosesc sau nu imi plac. De curand am inceput sa folosesc produsele Sultan si sunt foarte incantata de ele, astfel ca urmeaza sa pregatesc si alte retete.

Pana la aceasta colaborare, nu am mai folosit paste de rosii sau bulion din comert, pentru ca mama are mereu grija sa avem provizii pentru tot anul, si am fost placut surprinsa de produsele Sultan ca au fix ”gustul de acasa”. Produse concentrate, care contin doar ingrediente naturale, fara adaos de aditivi sau conservanti, exact ca cele pregatite in casa. O lingura de pasta de tomate reprezinta echivalentul a 4 rosii mari.

 

Mai multe poze