Creveti in unt cu orez



Ingrediente

  • CREVETI:
  • 100 g unt
  • 300 g creveti prefierti
  • 4 fire de patrunjel verde
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • sare si piper
  • GARNITURA:
  • o cana de orez basmati
  • 100 g unt
  • sare si piper
  • LEGUME:
  • 50 g baby spanac
  • 1 cana fasole verde
  • 1 ardei
  • 1/2 zucchini
  • sare si piper

Mod de preparare

Se toaca marunt usturoiul si patrunjelul.
Se pune untul la topit intr-o tigaie antiaderenta, se adauga crevetii spalati(eu am folosit prefierti), usturoiul si patrunjelul. Se condimenteaza si se lasa la foc mic aproximativ 12 minute, amestecand periodic.

Lamaia se stoare inainte cu 2-3 minute sa stingeti focul.

Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurge bine de apa, se condimenteaza si se amesteca cu untul topit.

Legumele se spala bine, zucchinii si ardeiul se taie felii, iar baby spanacul si fasolea se folosesc ca atare. Se pun intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu untul si condimentele. Se acopera cu capac si se gatesc aproximativ 15 minute.

Se servesc impreuna!
Pofta mare!

Preparatul este destinat celor mari!

Mai multe poze