Crema tartinabila de naut



Ingrediente

  • 250 g naut
  • un morcov mare
  • o ceapa alba
  • 3-4 frunze de patrunjel verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 4-5 catei de usturoi
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Nautul se lasa la hidratat peste noapte (se pune de cel putin trei ori apa fata de cantitatea de naut).

Se arunca apa in care a stat la hidratat si se pune la fiert in apa rece (se pastreaza raportul de apa). Se lasa la fiert aproximativ 90-120 de minute. In ultimele 30 de minute, se pun la fiert si morcovul, ceapa, ardeiul si patrunjelul si se condimenteaza.

Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa, care se pastreaza pentru a putea da consistenta dorita cremei. Se blenduiesc impreuna cu usturoiul pisat si uleiul de masline. Treptat se completeaza cu apa in care au fiert si se ma condimenteaza dupa gust.

 

Pofta buna!

 

Retet pentru paine o gasiti aici!

Mai multe poze