Crema de linte rosie cu legume



Ingrediente

  • 200 g linte rosie
  • 1 morcov
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei kapia
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire patrunjel verde
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Lintea se lasa la hidratat peste noapte.

Se pune lintea la fiert si se lasa aproximativ 30 de minute.

Intre timp se curata si se spala legumele. Se toaca marunt ardeiul, ceapa, usturoiul si patrunjelul. Morcovul se da prin razatoare.
Se pregateste o tigaia antiaderenta in care se pune o lingura de unt si legumele tocate. Se lasa la inabusit cateva minute.

Dupa ce lintea este fiarta, se pune la scurs iar apoi se blenduieste impreuna cu legumele si o lingura de unt.
Se adaga uleiul de masline, sarea si piperul si se blenduiesc pana devine o crema tartinabila.

 

Pofta buna!

Mai multe poze