Ingrediente
- 1 cana de fasole alba
- 1 ceapa verde
- 1 ceapa alba
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de unt
- sare si piper (optional/dupa gust)
- 1/2 lingurita de boia dulce
- 2 linguri de unt
- o lingura ulei de masline
Mod de preparare
Se hidrateaza fasolea peste noapte.
Se pune la fiert in putina apa si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj sau a tipului de fasole.
Intre timp, se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Se pun la gatit impreuna cu o lingura de unt, boia si o canita de apa.
Dupa ce s-au gatit legumele iar fasolea este fiarta se pun toate impreuna, se adauga untul ramas, uleiul de masline, sarea si piperul si se blenduiesc cu ajutorul unui blender vertical.
In cazul in care crema obtinuta nu este sufient de tartinabila, puteti adauga si putina apa.
Se poate servi cu paine prajita.
Pofta buna!