Covrigi cu cascaval



Ingrediente

  • 500 g faina superioara
  • 250 ml lapte de capra
  • 60 ml ulei floarea soarelui
  • 10 g drojdie uscata
  • un ou
  • 1/2 lingurita sare
Decor
  • un ou
  • 150 g cascaval de capra

Mod de preparare

Se amesteca laptele usor caldut cu drojdia, sarea, uleiul si oul, dupa care se incorporeaza faina si se incepe framatarea. Se framanta cateva minute, pana veti obtine un aluat elastic si usor lipicios.

Se aduna tot aluatul in mijlocul vasului, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit aproximativ o ora, sau pana isi dubleaza volumul.

Mai aveti nevoie de una-doua linguri de faina pentru manevrarea aluatului pe bancul de lucru.

 

Se tapeteaza suprafata de lucru cu putina faina si se imparte aluatul dospit in 20 bucati egale. Se ruleaza individual pe blatul de lucru in fasii de 60 cm., apoi se unesc doua cate doua, se apasa usor la un capat si se rasucesc impreuna(vezi foto, dupa care se finiseaza forma covrigului(vezi poze).

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se dau pentru 8-10 minute in cuptorul preincalzit la 240 grade C., static.

Intre timp se da cascavalul pe razatoare.

Dupa primele 8-10 minute la cuptor, se scot covrigii, se ung din nou cu ou, se presara cascavalul si se dau din nou la cuptor pentru alte 4-5 minute la aceeasi temperatura.

 

Se servesc cu multaaaa poftaa! Sunt pufosi si deliciosi!

Pofta mare!

 

Eu am facut covrigii in doua ture, pentru ca asa mi-au intrat in tava de aragaz.

Puteti inlocui laptele si cascavalul de capra cu lactate de vaca!