Cotlet de porc cu orez si legume



Ingrediente

  • FRIPTURA:
  • 5 bucati de cotlet dezosat
  • 2 catei de usturoi
  • 3 frunze de busuioc verde
  • 2 fire de patrunjel verde
  • rozmarin verde
  • 2 linguri de unt
  • sare si piper
  • GARNITURA:
  • 1 cana de orez
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 8-10 ciupercute
  • 1 morcov
  • 2 fire de patrunjel verde
  • 3 frunze de busuioc verde
  • rozmarin verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • sare si piper

Mod de preparare

FRIPTURA:

Se curata si se spala carnea si legumele.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza bucatile de cotlet. Se adauga usturoiul feliat, untul, busuiocul, patrunjelul si rozmarinul. Se condimenteaza, se adauga o cana de apa, se acopera tava si se introduce la cuptor. Se lasa la 175 de grade pana se gateste carnea.

 

GARNITURA:

Se fierbe orezul conform instruciunilor de pe ambalaj.

Intre timp se spala, se curata si se taie cubulete legumele. Morcovul se da prin razatoarea mare.

Se pun toate legumele intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu untul, se condimenteaza si se lasa la inabusit.

Dupa ce s-au gatit, se amesteca impruna cu orezul.

 

Pentru plaiting am folosit fasii de dovlecel, morcov si sfecla rosie trase in unt.

 

Pofta buna!

 

Mai multe poze