Cosulet cu fructe



Ingrediente

  • 500 g faina
  • 220 g unt moale
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri 
  • coaja de la o lamaie bio
  • budinca de vanilie
  • fructe de padure

Mod de preparare

Se cerne faina si se pune pe blatul de lucru.

Se formeaza un spatiu gol in mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, dupa care se framanta, pana se obtine un aluat asemanator plastilinei. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru o ora(vezi foto).

Dupa ce se scoate de la frigider, se inlatura folia si se intinde cu ajutorul unui sucitor, intre doua bucati de hartie de copt. Aluatul obtinut se pune intr-o tava pentru tarta, impreuna cu hartia de copt(se mai modeleaza suplimentar marginile la nevoie). Se gaureste cu furculita, din loc in loc, pentru a nu se umfla in timpul coacerii. Se introduce la cuptor, pentru 25-30 de minute, la 180 grade C.

Din aluatul ramas, se formeaza partea superioara a tartei, caruia ii dam o forma rotunda, din care se decupeaza inimioare, care ulterior se lipesc deasupra. Se introduce la cuptor, pentru 25 de minute, la 180 grade C.

Intre timp se pregateste umplutura. Retetea la budinca o gasiti aici!

Dupa ce s-a racit de tot tarta, se scoate din tava si se inlatura hartia de copt.

Se umple cu budinca rece iar peste ea, se pun fructele de padure. Deasupra se aseaza “capacelul”!

 

 

Pofta buna!

 

Mai multe poze