Coquelet cu garnitura de cartofi aromati



Ingrediente

  • 1 Coquelet de Bretagne
  • 2 rosii cherry
  • 1 morcov mic
  • 1/4 ardei kapia
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 frunze de patrunjel verde
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de fisitc
  • busuioc uscat
  • condimente pentru pui
Garnitura
  • 800 g cartofi mici
  • 5 catei de usturoi
  • 3 frunze de patrunjel verde
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Sos
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei
  • 3 linguri de smantana
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Coquelet la cuptor:

Legumele se curata si se spala.

Se spala bine si puiul, se curata si se umple cu legume, dupa care se pregatese un amestec din uleiul de fistic, mirodenii si condimente si se unge bine puiul.

Se pregateste un vas termorezistent, se pune o cana de apa si se aseaza puiul(vezi foto). Se acopera cu un capac si se da la cuptor pentru 30 de minute, la 180 grade C. Dupa cele 30 de minute, se indeparteaza capacul si se mai introduce la cuptor pentru alte 20 de minute, pana se rumeneste frumos.

 

Garnitura:

Se spala bine cartofii si se fierb in coaja, pentru aproximativ 25-30 de minute.

Se lasa apoi la racit, se indeparteaza coaja si se pun intr-o tigaie, impreuna cu untul, patrunjelul, usturoiul si condimentele(vezi foto). Se acopera cu capac si se lasa la foc mic, apoximativ 10 minute, amestecand periodic.

 

Sos:

Se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca bine cu uleiul si sarea, dupa care se adauga smantana.

 

 

Se servesc impreuna!

Simpla, rapida si absolut delicioasa aceasta reteta!

Pofta buna!

Mai multe poze