Conchiglioni cu ragu de vitel si sos bechamel



Ingrediente

  • 500 g carne de vitel tocata
  • o ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • o tija de telina
  • un morcov
  • oregano 
  • 200 ml sos de rosii
  • 300-400 ml supa de legume
  • sare
  • ulei de masline
  • 400 g paste
Sos
  • 400 ml lapte
  • 40 faina
  • 40 g unt
  • 3 linguri de parmezan ras

Mod de preparare

Ragu de vitel

Se spala, se curata si se toaca legumele. Se pun intr-o cratita, cu putin ulei de masline, putina sare si se lasa la inabusit aproximativ 10 minute, amestecand periodic.

Se adauga apoi carnea tocata, sosul de rosii si oregano. Se amesteca bine, dupa care se acopera cu un capac si se lasa la fier, la foc mic, pentru  aproximativ 2 ore, amestecand periodic si completand cu supa de legume.

Sos bechamel 

Se topeste untul intr-o craticioara, apoi se adauga faina cernuta. Se amesteca cu un tel, pana se omogenizeaza, apoi se adauga laptele. Se amesteca continuu, pana se ingroasa compozitia.

La sfarsit, se adauga parmezanul si se amesteca.

 

Pastele se fierb conform timpului dat de producator.

 

Se servesc impreuna!

 

Pofta buna!

 

Mai multe poze