Ingrediente
- 2 bucati coaste de porc(proaspete)
- 1 lingura busuioc uscat
- 1 lingura boia dulce
- 3 linguri dulceata de ardei iute sau sos barbeque
- 2 linguri patrunjel uscat
- 4 linguri ulei de fistic(masline sau orice alt ulei)
- sare
- piper
- 1 lingura usturoi praf
- GARNITURA:
- 5 cartofi
- 1 lingura patrunjel uscat
- 1 lingura busuioc uscat
- 4-5 linguri ulei
- sare si piper
Mod de preparare
Coaste:
Se pregateste un amestec din condimentele de mai sus, mirodeniile, dulceata de ardei iute si uleiul de fistic. Se ung bine coastele, pe ambele parti si se pun intr-un vas, acoperit cu capac. Se lasa la marinat cateva ore(eu le-am lasat peste noapte, la frigider).
Garnitura:
Se curata, se spala si se feliaza cartofii.
Se amesteca cu uleiul, condimentele si mirodeniile.
Se pregateste apoi o tava, tapetata cu hartie de copt, si se aseaza coastele si cartofii. Se completeaza cu o cana de apa si se acopera tava cu o hartie de copt putin umezita cu apa.
Se introduc la cuptor, la 150 grade C. pentru aproximativ 90-100 minute, pana fac o crusta frumoasa iar carnea este frageda.
Se servesc cu multa pofta!
Pofta buna!