Coaste de porc si cartofi la cuptor



Ingrediente

  • 2 bucati coaste de porc(proaspete)
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1 lingura boia dulce
  • 3 linguri dulceata de ardei iute sau sos barbeque
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 4 linguri ulei de fistic(masline sau orice alt ulei)
  • sare
  • piper
  • 1 lingura usturoi praf
  • GARNITURA:
  • 5 cartofi
  • 1 lingura patrunjel uscat
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 4-5 linguri ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Coaste:

Se pregateste un amestec din condimentele de mai sus, mirodeniile, dulceata de ardei iute si uleiul de fistic. Se ung bine coastele, pe ambele parti si se pun intr-un vas, acoperit cu capac. Se lasa la marinat cateva ore(eu le-am lasat peste noapte, la frigider).

Garnitura:
Se curata, se spala si se feliaza cartofii.
Se amesteca cu uleiul, condimentele si mirodeniile.

Se pregateste apoi o tava, tapetata cu hartie de copt, si se aseaza coastele si cartofii. Se completeaza cu o cana de apa si se acopera tava cu o hartie de copt putin umezita cu apa.
Se introduc la cuptor, la 150 grade C. pentru aproximativ 90-100 minute, pana fac o crusta frumoasa iar carnea este frageda.

Se servesc cu multa pofta!

Pofta buna!

Mai multe poze