Clatite cu budinca si capsuni



Ingrediente

  • 3 oua
  • 280 g faina
  • 550 ml lapte
  • 40 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra cu vanilie
  • capsuni
Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • zahar dupa gust
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 plic de vanilie

Mod de preparare

CLATITE:

Se mixeaza toate ingredientele impreuna.

Se incinge o tigaie speciala pentru clatite, se unge cu putin unt iar cu ajutorul unui polonic, se toarna compozitia de clatite. Se lasa la foc mic si se intorce de pe o partea pe cealalta pana este gatita. Se repeta operatiunea pana se termina compozitia.

 

UMPLUTURA:

Se pune laptele la foc impreuna cu vanilia.

Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul si amidonul iar cand laptele este caldut(inainte sa ajunga la punctul de fierbere), se toarna incet compozitia obtinuta, amestecand continuu cu un tel, pana aceasta incepe sa se ingroase.

 

Se pune un strat subtire de budinca, felii de capsuni, se ruleaza si se servesc cu muuuultaaa pofta!

In unele clatite, am adaugat si ciocolata!

 

Va asigur ca ies extrem de delicioase!

 

Pofta buna!

Mai multe poze