Ingrediente
- 300 ml lapte
- 2 oua
- 5 linguri de faina alba
- 3 linguri zahar din trestie
- 1 zahar vanilat
- un praf de sare
- 1 lingura de unt
- 2 nectarine
- 2 piersici
- 2 caise
- mure
- zmeura
Mod de preparare
Fructele se spala bine, se feliaza si se aseaza intr-un vas termorezistent tapetat cu putin unt.
Se mixeaza ouale(ca pentru omleta) impreuna cu zaharul din trestie, praful de sare si zaharul vanilat.
Se adauga apoi laptele, untul topit si se incorporeaza faina.
Compozitia obtinuta se toarna incet peste fructe.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 175 de grade C pentru aproximativ 35 de minute sau pana clafoutisul prinde o crusta frumoasa pe margini si mijlocul este inchegat in totalitate.
Eu am folosit un vas cu dimensiunea de 34 x 19 cm.
Este absolut delicios!
Pofta buna!