Clafoutis cu cirese, ananas si mascarpone



Ingrediente

  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 6 linguri de faina cu varf
  • 1 zahar vanilat bio
  • 3 linguri zahar din trestie(optional/dupa gust)
  • 1 lingura de unt(la temperatura camerei)
  • 1 lingura de mascarpone
  • cirese
  • ananas
  • afine

Mod de preparare

Fructele se spala bine, se feliaza si se aseaza intr-un vas termorezistent tapetat cu putin unt.

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul din trestie, zaharul vanilat, untul si lingura de mascarpone.
Se adauga apoi laptele si se incorporeaza faina.

Compozitia obtinuta se toarna incet peste fructe.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 175 de grade C pentru aproximativ 35 de minute sau pana clafoutisul prinde o crusta frumoasa pe margini si mijlocul este inchegat in totalitate.

Eu am folosit un vas cu dimensiunea de 34 x 19 cm.

 

Pofta buna!

Mai multe poze