Ciorba usoara de legume



Ingrediente

  • 125 g orez
  • 2 morcovi mari
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ceapa alba
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 radacina de patrunjel
  • 2 fire de tarhon
  • 2-3 fire patrunjel verde
  • sare si piper (dupa gust)
  • o lingura de unt

Mod de preparare

Se curata, se spala si se toaca legumele.

Se pune o cratita la foc, se topeste untul si se adauga legumele. Se lasa la inabusit putin, amestecand continuu. Se adauga 4 l de apa, condimentele, tarhonul si patrunjelul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se gatesc.

Dupa ce legumele sunt aproape gatite, se spala bine orezul, se scurge si se adauga peste legume. Se lasa la fiert impreuna pana se gatesc.

(Orezul se fiarbe conform timpului dat de producator.)

 

Pofta buna!

Mai multe poze