Ciorba gradinarului cu carne de rata si orez integral



Ingrediente

  • 120 g piept de rata
  • 1 canita orez integral
  • 1 morcov
  • 1 canita de mazare
  • 1 canita de fasole verde
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mica alba
  • 1/2 ardei galben
  • 1/3 radacina pastarnac
  • 3 fire de leustean verde
  • sare si piper
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Pieptul de rata se spala si se taie cubulete mici.

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt.

Se topeste untul intr-o craticioara, se pune carnea si se lasa la inabusit aproximativ 5 minute. Apoi se adauga legumele si se completeaza cu apa.

Se condimenteaza, se adauga leusteanul verde si se lasa la fiert la foc mic, pentru  aproximativ 60 de minute.

Orezul se fierbe separat, conform timpului dat de producator (eu il fierb putin mai mult deobicei pentru ca ne place mai mult asa). Se scurge de apa si se pune in ciorba.

 

La servire se poate adauga smantana in farfurie.

 

Pofta buna!

 

Mai multe poze