Ciorba de varza cu afumatura



Ingrediente

  • 1 varza mare
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 radacina de patrunjel
  • 300 g suc de rosii
  • 250 g smantana
  • 250 g costita afumata
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Se taie costita bucati si se pune la fiert in 4 litri de apa, aproximativ 25 minute.

Intre timp se curata legumele, se spala si se toaca marunt(vezi foto). Dupa cele 25 minute, se adauga peste carne impreuna cu cimbrul, sarea si piperul si se mai lasa la fiert aproximativ 30 de minute.

 

Cand legumele si carnea sunt gatite, se pregateste o tigaie antiaderenta in care se pune uleiul la incins. Se adauga lingura de boia si faina, se calesc cateva secunde, dupa care se sting cu sucul de rosii si un pahar de apa rece. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza si se toarna treptat in zeama. Se mai lasa la foc mic aproximativ 10 minute.

Intre timp se amesteca smantana cu 2-3 polonice de zeama fierbinte. Dupa ce ciorbita este gata, se stinge focul si se adauga smantana peste, treptat, amestecand continuu.

 

Este absolut delicioasa, exact “ca la mama acasa”!

 

Pofta buna!

 

Aceasta reteta este destinata celor mai mari!

 

Mai multe poze