Ingrediente
- 600 g salata oparita
- 1 lingura de unt
- 2 linguri de faina
- 6 catei de usturoi
- 3 oua
- 200 g smantana
- 1/2 lamaie mica
- sare si piper
Mod de preparare
Se pune untul la topit intr-o oala. Se adauga faina si usturoiul pisat, se amesteca cateva secunde, dupa care se stinge cu o cana de apa.
Se completeaza apoi cu 3-4 litri de apa, se adauga salata, se condimenteaza dupa gust si se lasa la foc aproximativ 40 de minute.
Dupa ce salata este fiarta, se adauga ouale si se mai lasa 10 minute la fiert.
Intre timp se amesteca smantana cu lamaia stoarsa. Se stinge focul si se toarna compozitia obtinuta peste ciorba.
Se serveste cu mamaliguta si branza!
Reteta este adaptata pentru cei mici. Pentru cei mari se poate adauga si slaninuta sau afumatura!
Eu am folosit salata oparita si conservata pentru iarna, insa puteti folosi si proaspata!
Pofta buna!