Ingrediente
- 600 g salata oparita
- 4-5 bucati slanina
- 2 linguri de faina
- 6 catei de usturoi
- 400 g smantana 24%
- 4 oua
- 4 linguri ulei
- sare
Mod de preparare
Se pune uleiul la incins intr-o oala. Se adauga faina, slaninuta taiata si usturoiul tocat marunt. Se calesc cateva secunde, dupa care se stinge cu o cana de apa.
Se completeaza apoi cu 3-4 litri de apa, se adauga salata, se condimenteaza si se lasa la foc aproximativ 40 de minute.
Dupa ce salata este fiarta, se adauga ouale si se mai lasa 10 minute la fiert.
Intre timp se amesteca smantana cu galbenusul de la un ou si cateva linguri de zeama fierbinte. Se stinge focul la ciorba si se toarna compozitia obtinuta peste.
Aceasta reteta este dedicata celor mari!
Pofta buna!
Eu am folosit salata oparita si conservata pentru iarna in apa cu otet si sare, insa puteti folosi si proaspata!