Ingrediente
- 200 g piept de curcan
- 2 morcovi
- 6-8 baby morcov
- 1/2 radacina de patrunjel
- o telina
- 3-4 fire de patrunjel verde
- 2 rosii
- o lingura de unt
- sare si piper
- 250ml suc de rosii
- GALUSTE:
- 3 oua
- gris
Mod de preparare
Carnea si legumele se curata, se spala si se taie cubulete.
Se pune o cratita pe foc, se topeste untul si se adauga legumele si carnea. Se lasa la inabusit putin, amestecand continuu. Se adauga aproximativ 4 l de apa, condimentele si sosul de rosii si se lasa la fiert, la foc mic pana se gatesc.
Se pregateste compozitia pentru galuste. Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga putina sare si gris cat cuprinde.
Se formeaza galustele cu ajutorul unei linguri si se pun in ciorba una cate una. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute, acoperite cu capac. Dupa cele 10 minute, se ridica capacul si se pune un pahar de apa rece. Se mai lasam la fiert inca 5 minute (sau pana sunt gatite corect).
Pofta buna!